Dansinstituut
ARENA BUDAYA INDONESIA  

ARENA BUDAYA INDONESIA

Deze culturele dansgroep bestaat al sinds 1996. De naam Arena Budaya Indonesia staat voor een plaats waar diverse culturen van Indonesia samen komen. De dansgroep probeert zo de typische Indonesische danscultuur voort te laten leven. Zij brengen klassieke hofdansen van het Kraton te Yogyakarta, welkomstdansen uit Bali, diverse gelegenheidsdansen van Sumatra en Sulawesi en volksdansen uit Kalimantan. Daarnaast voeren ze moderne dansen op van West- en Oost-Java.

De groep kan ook een prachtige nostalgische klederdrachtenshow geven van de diverse eilanden van Indonesië. Schitterende authentieke kostuums met bijpassende accessoires passeren hierbij de revue. Een speaking-lady verzorgt hierbij de uitleg over de kledingstukken.

Arena Budaya Indonesia heeft inmiddels op vele pasar malams door het hele land opgetreden. De groep verleent ook altijd haar medewerking aan sociale instellingen zoals verzorgingstehuizen en verpleeginstellingen.

Daarnaast treden ze op in restaurants en hotels, op verjaardagen en reünies.

AGUSTINA RUKINI

De dansgroep staat onder leiding van Agustina Rukini. Ze is geboren te Yogyakarta op Java. Vanaf haar zesde jaar is ze gestart met dansen. Ze heeft opleidingen gevolgd in Klassiek-Javaanse dansen, Modern-Javaanse dansen en Balinese dansen. Daarnaast heeft zij een studie gevolgd aan een dansacademie te Yogyakarta. Vanaf 1985 heeft ze dansles gegeven aan een middelbare school in haar woonplaats. Agustina heeft voor verschillende Ramayana theaters gedanst, waaronder het bekende Ramayana Purawisata theater. In 1994 heeft ze op uitnodiging van de organisatie op een Internationaal dansfestival in Californie opgetreden. In 1996 startte ze haar eigen dansgroep in Holland.

WORKSHOPS

Agustina verzorgt ook workshops in klassieke en moderne dansen. Het niveau van de workshop wordt aangepast aan de deelnemers. Kinderen, maar ook volwassenen zijn welkom in haar dansstudio te Heerhugowaard.